سلامت قلب: آسپیرین یا مواد غذایی؟ مسئله این است!

قلب

آسپیرین نیز مانند هر داروی دیگر عوارض جانبی خودش را دارد. اما مثل همیشه خداوند مهربان جایگزین‌های طبیعی را آفریده که به اندازه‌ی آسپیرین موثر است و در عین حال عوارض جانبی هم ندارند. با ما همراه باشید...

 

 

 

 

یک داروی متداولی که برای افراد مبتلا به مشکلات قلبی تجویز می‌شود آسپیرین است. این دارو از لخته شدن خون در رگ‌ها پیشگیری می‌کند و همچنین خواص ضدالتهابی دارد. برای همین در نسخه‌ی هر بیماری قلبی آسپیرین دیده می‌شود.

 

 

 

همه می‌دانیم که التهاب در بیماران قلبی مشکل آفرین و آسیب رسان است و آسپیرین خون را رقیق کرده و از تشکیل لخته‌های خونی و التهاب‌های مزمن که باعث آسیب رگ‌ها و تنگ شدن آن‌ها می‌شود پیشگیری به عمل می‌آورد.

 

 

 

با این وجود باید بگوییم که آسپیرین نیز مانند هر داروی دیگر عوارض جانبی خودش را دارد. این دارو به ویژه در معده و روده‌ها و همچنین کبد و کلیه‌ها عوارضی به جا می‌گذارد. اما مثل همیشه خداوند مهربان جایگزین‌های طبیعی را آفریده که به اندازه‌ی آسپیرین موثر است و در عین حال عوارض جانبی هم ندارند. برای پیشگیری از ایجاد لخته‌های خونی و داشتن رگ‌ها و قلب سالم از این مواد غذایی جایگزین استفاده کنید. برای آشنایی با این جایگزین‌های طبیعی خط به خط با ما باشید.

 

 

 

 
ویتامین E

 

 

 

ویتامین E به طور چشمگیری باعث کاهش تشکیل پلاک‌ها در جداره‌ی رگ‌های خونی قلب می‌شود. این ویتامین خون را رقیق می‌کند و یکی از قوی‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های موجود محسوب می‌شود. متخصصان معتقدند که مصرف مکمل ویتامین E مفید است. البته مثل همیشه توصیه می‌کنیم قبل از مصرف هر گونه مکملی با پزشک خود مشورت کنید. برای پیشگیری از غلیظ شدن خونتان مواد غذایی سرشار از ویتامین E را بیشتر مصرف کنید. این ویتامین در روغن‌های گیاهی، جوانه‌ی غلات، فندق، گردو، بادام و غیره وجود دارد.

 

 

 

 
سیر

 

 

 

یکی از شناخته شده ترین خواص سیر این است که می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد. این ماده‌ی غذای خوشمزه و محبوب همچنین می‌تواند چسبندگی پلاکت‌های خونی را کاهش دهد. برای همین نمی‌گذارد که پلاکت‌ها رفته رفته به صورت لخته در بیایند و رگ‌های خونی را مسدود کنند که منجر به سکته بشود.

 

 

 

لیموترش، سرم خون را از مواد موکوئیدی آزاد می‌کند و غلظت خون را کاهش

 

 

 

می‌دهد. زمانی که غلظت خون کاهش می‌یابد و به حالت طبیعی بر می‌گردد

 

 

 

رقیق‌تر شده و به راحتی در رگ‌ها جریان می‌یابد. برای همین فشار خون پایین

 

 

 

می‌آید و خطر بیماری‌های قلبی نیز کمتر می‌شود

 

 

 

نتایج پژوهش‌های گوناگون نشان داده است که سیر میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد. همچنین این ماده‌ی غذایی می‌تواند کلسترول خوب را افزایش دهد و به این ترتیب از بروز بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند.

 

 

 

 
امگا 3 ها

 

 

 

هر چه در مورد خواص امگا 3 ها گفته شود کم است. این اسیدهای چرب چسبندگی پلاکت‌های خون و تشکیل فیبروژن‌ها را کاهش می‌دهد. فیبروژن‌ها پروتئین‌هایی هستند که به میزان زیاد در خون وجود دارند و باعث تشکیل لخته‌های خونی می‌شوند. زمانی که امگا 3 میزان تشکیل فیبروژن‌ها را کاهش دهد به این معنی است که از تشکیل لخته‌های خونی نیز جلوگیری می‌کند. روشن است که این لخته ها مانع جریان منظم خون شده و باعث بروز سکته‌ی قلبی و مغزی می‌شوند. امگا 3 ها در ماهی چرب (ماهی آزاد، تن) و در روغن‌های گیاهی (کلزا، گیاه کتان، گردو و... ) به وفور یافت می‌شود.
لیموترش و قلب

 

 

 

لیموترش

 

 

 

لیموترش، سرم خون را از مواد موکوئیدی آزاد می‌کند و غلظت خون را کاهش می‌دهد. زمانی که غلظت خون کاهش می‌یابد و به حالت طبیعی بر می‌گردد رقیق‌تر شده و به راحتی در رگ‌ها جریان می‌یابد. برای همین فشار خون پایین می‌آید و خطر بیماری‌های قلبی نیز کمتر می‌شود. علاوه بر این بر خلاف آسپیرین که امکان هموراژی یا خونریزی مویرگ‌ها را بالا می‌برد، لیموترش دارای خواصی است که علائم این پدیده را خیلی زود بهبود می‌دهد.

 

 

 

 
گیاه جینکو بیلوبا (ginkgo biloba)

 

 

 

در برگ‌های گیاه جینکو دو ترپن (هیدروکربن) بسیار مهم به نام‌های ginkgolide  و bilobalide یافت شده است. این ترکیبات حالت چسبندگی پلاکت‌های خون را کاهش می‌دهد و به این ترتیب از تشکیل لخته‌های خونی در رگ‌ها پیشگیری به عمل می‌آورند. این گیاه به طور محسوسی جریان خون را به خصوص در ناحیه‌ی مغز افزایش می‌دهد.

 

 

 

 

 

 

 

توجه داشته باشید که اگر تحت درمان با داروهای ضدانعقاد هستید و یا به طور مرتب آسپیرین مصرف می‌کنید قبل از مصرف هر نوع ویتامین یا گیاه دارویی باید با متخصص مشورت کنید.

 

/ 0 نظر / 6 بازدید