تاريخ : ۱۳٩٠/٩/٢۱ | ۱٢:۱۱ ‎ق.ظ | نویسنده : health-magazine

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند در فصل سرما برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی، حداقل چند نوبت در هفته شلغم بخورید.

شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان محسوب می‌شود تا جایی که حتی گسترش سرطان را متوقف می‌کند. شلغم پخته نیز دارویی بسیار موثر برای درمان برونشیت است. این ماده غذایی سودمند حاوی نشاسته، پروتئین و سلولز است و به همین سبب به عنوان یکی ماده غذایی نیروزا شناخته می‌شود.

شلغم گیاهی بسیار مقوی و مغذی است که به دلیل دارا بودن قند گیاهی و املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم، جزو مواد غذایی بسیار با ارزش محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، شلغم یک منبع غنی از فولیک اسید، اسید پانتوتنیک، ویتامین‌های ث، ب و آ و همچنین املاح معدنی ضروری شامل فسفر، کلسیم، گوگرد، منیزیم و ید، مس است.

سایت تخصصی تغذیه تحت عنوان «اوری نوترینت» در مقاله جدیدی در این باره آورده است: شلغم یکی از پاک کننده‌ها و مواد خون‌ساز مفید است و کلسیم و منیزیم موجود در آن نقش به سزایی در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناک مانند سرطان دارد.

در این مقاله همچنین آمده است: شلغم بسیار مقوی و اشتها آور است. شلغم سرفه را تسکین می‌دهد و برای معده و روده نیز مقوی است. آب شلغم، قند خون را پائین می‌آورد و قرقره کردن آب شلغم پخته برای درمان گلودرد موثر است.

یکی دیگر از مزایای نوشیدن آب شلغم درمان جوش صورت است. شلغم همچنین به تقویت حافظه کمک می‌کند و به دلیل دارا بودن مقادیر قابل‌توجهی از ویتامین ب 1 برای درمان کم خونی بسیار مفید است. این گیاه پرخاصیت همچنین برای رشد و نمو استخوانها سودمند است و به همین خاطر مصرف آن به زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود.

شلغم مهمترین گیاه ضد‌سرطان محسوب می‌شود تا جایی که حتی گسترش سرطان را متوقف می‌کند. شلغم پخته نیز دارویی بسیار موثر برای درمان برونشیت است. این ماده غذایی سودمند حاوی نشاسته، پروتئین و سلولز است و به همین سبب به عنوان یکی ماده غذایی نیروزا شناخته می‌شود.

اگر به ناراحتی معده مبتلا نیستید به یاد داشته باشید که خواص آب شلغم خام بیشتر از شلغم پخته است اما به طور کلی آب شلغم، بدن را تمیز کرده و مواد سمی را از بدن خارج می‌سازد.