تاريخ : ۱۳٩٠/٩/۸ | ٥:٠٢ ‎ق.ظ | نویسنده : health-magazine

زنجبیل گیاهی هندی و چینی است و مردم این کشورها بیش از 4هزار سال است که از این گیاه در پخت و پز استفاده می‌کنند.


متخصصان طب هندی، زنجبیل را داروی جهانی می‌نامند. قسمت مورد استفاده زنجبیل ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد.
علت معجزه‌گر بودن این گیاه، اجزای تشکیل‌دهنده آن است که شامل نشاسته، رزین و اسانس‌هاست که بوی خاصی به آن می‌بخشد و به نظر می‌رسد بیشتر ارزش درمانی زنجبیل به علت ترکیبات ادویه‌ای آن، یعنی جینجرول‌هاست که طعم تند و سوزاننده‌ای به این گیاه دارویی می‌دهند.
زنجبیل
زنجبیل تازه، شربت زنجبیل و چای زنجبیل در بدن تولید گرما می‌کند و به این وسیله مواد سمی را به صورت عرق از بدن خارج می‌کند. این گیاه بهترین دارو برای درمان سرماخوردگی و گلودرد است. هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده‌اید، چند بار در روز چای زنجبیل بنوشید و اگر گلودرد دارید می‌توانید با این چای قرقره کنید.
چای زنجبیل هر چه بیشتر دم بکشد، طعمش تندتر می‌شود؛ حتی می‌توان آن را بعد از سرد شدن در یخچال گذاشت و مانند یک نوشابه سرد نوشید ولی به این نکته توجه کنید که اگر دچار سنگ صفرا هستید از مصرف زنجبیل بپرهیزید زیرا مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند سبب گرمازدگی جزئی شود